Sākums > Receptes > Deserti

Reibinošā torte

2005. gada 29. decembris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Tortes biskvīta ripu liek uz padziļināta stikla šķīvja, plānā kārtiņā pārsmērē jāņogu želeju, tad uzlej tik daudz brendija, cik biskvīts var uzsūkt. Mandeles gareniski pārgriež un sasprauž biskvītā.
2. Pienu un saldo krējumu sajauc. Karstumizturīgā traukā saputo olu dzeltenumus,pārlej piena un krējuma maisījumu, pievieno cukuru. Trauku liek ūdens peldē, nepārtraukti maisot, karsē apmēram 20 minūtes, līdz olu krēms sabiezējis. Ļauj tam nedaudz atdzist, tad pārlej tortei, pārsedz ar mitru pergamenta papīru. Kad krēms atdzisis, to uz 1 stundu liek ledusskapī. Dekorē ar jāņogu želejas piciņām un pasniedz.
Uz augšu