Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vecgada zivs mērcē

2005. gada 29. decembris
Foto: Valentina Blekte
Pagatavošana
40 min
1. Zivi notīra, sagriež gabalos, apsāla ,apviļā katru gabaliņu miltos un cep eļļā, tā lai veidojas kraukšķīga ādiņa.
2. Apceptos gabalus liek pīlē.
3. Katrai kārtai uzlej skābu krējumu un majonēzi (sajauktu), uzkaisa dilles (var arī bez dillēm).
4. Ja cep mencu vai citu jūras zivi, tad vajadzētu zivtiņu pirms cepšanas apslacīt ar citrona sulu.
5. Liek cepeškrāsnī vidējā siltumā un karsē 30min. Pēc tam mazākā siltumā var turēt arī ilgāk- līdz pasniegšanai, lai zivs būtu silta, tikai nesakaltēt.
6. Pasniedz ar ar vai bez vārītiem kartupeļiem, salātiem (Lapu vai galviņsalātiem , marinētām bietītēm vai citu).
Uz augšu