Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Minkas biezpiena plācenīši

2005. gada 27. decembris
Foto: Indra Vīlistere
Pagatavošana
20 min
1. Biezpienu rūpīgi samaisa ar olām, pievieno sāli, cukuru un vanilīnu.
Foto: Indra Vīlistere
2. Pēc tam pievieno divas ēdamkarotes miltu (vairāk nav nepieciešams), atkal rūpīgi samaisa.
Foto: Indra Vīlistere
3. Tad liek karsēties pannu, uzlej eļļu un sakarsē. Tikmēr ir uzbrieduši mīklai pievienotie milti un plācenīšu mīkla ir gatava cepšanai. Mīkla ir diezgan šķidra, bet plācenītis kopā turēsies. Lej ar karoti sakarsētajā eļļā un cep brūnu no abām pusēm.
Foto: Indra Vīlistere
4. Ēd bez vai ar piedevām - kā kuram labāk garšo! Īpaši labi garšo ar lāceņu vai aprikožu ievārījumu.
5. Patiešām garšo pēc biezpiena!
Foto: Indra Vīlistere
6. Plācenīšu mīklu var sagatavot jau vakarā un cept no rīta brokastīs. Pannu jāsakarsē labi stipri.
Uz augšu