Sākums > Receptes > Uzkodas

Cūkas galvas rulete

2005. gada 6. aprīlis
Foto: Zaiga Pulkstene
Pagatavošana
1 min
1. Cūkas pusgalvu novāra, pieliekot klāt sāli, piparus, lauru lapas un zupas saknes. Atdzisušai galvai nogriež ādu līdz ars centimetru biezu speķa kārtu. Pārējo gaļu atdala no kauliem un vai nu samaļ, vai sagriež šķēlītēs. Ādu uzklāj uz saslapinātas drēbes ar speķa kāru uz augšu. Virsū liek sagriezto vai samalto gaļu, pārkaisa ar sāli un samaltiem pipariem. Vidū liek citi novārītas veselas olas, pa starpām - novārītas bietes un burkānu gabalus. Var iekaisīt smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, var arī nelikt. Pēc tam visu gareniski sarullē, ietin drānā, iešuj. Liek vārīties tajā pašā ūdenī un vāra pusstundu. Pēc tam izņem, starp dēlīšiem nospiež u ļauj atdzist. Galdā liekot, sagriež glītās šķēlītēs.
Uz augšu