Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Žāvētu ābolu saldais prieks

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 žāvēti āboli 0,5 kg
  • 0.5 saldais krējums 0,5 l
  • Cukurs pēc garšas
  • 2 olu baltumi
  • Vaniļas mērcei
  • 0.5 piens 0,5 l
  • 3 -4 olu dzeltenumi
  • Vaniļas cukurs 1 pac.,cukurs 4 ēdk
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Nelielā ūdens daudzumā kādas 10 min.vāra žāvētos ābolus,tad nolej atlikušo šķidrumu un ābolus atdzesē.Ābolus samaļ gaļas mašīnā.
  2. Saputo saldo krējumu ar cukuru.Atsevišķi uzputo olas baltumus bez nekā.Vispirms ābolu masā iecilā putukrējumu,lai bagātīgi tas apņem ābolus.Tad iecilā vienmērīgi olu baltumus,lai tie masu dara čauganāku.
  3. Vaniļas mērce.
  4. Kamēr āboli vārās sākam gatavot mērci.
  5. Uzvāra pienu, tūlīt pat tajā iemaisa saputotus olas dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru.Liek trauku ūdens peldē-citā katlā karstā ūdenī- un maisa,kamēr sāk piens kopā ar olu sabiezēt.Ne ilgāk kā 5 minūtes.Atdzesē un pasniedz ar ābolu masu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas