Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ziemassvētku brendija kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ½ paciņa sviesta
  • ½ glāze brūnā cukura (var parasto)
  • ¼ gāzes medus
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1 tējkarote maltu smaržīgo garšvielu (kanēlis, kardamons, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts u.c.)
  • Sāls - naža gals
  • ½ Citrona miziņa - sarīvēta
  • 1 /3 gāzes apelsīnu sulas
  • 2 glāzes sasmalcinātu žāvētu augļu (rozīnes,aprikozes, dateles, vīģes, m.plūmes, ķirši, ananāsi u.c.)
  • ½ glāzes cukātu
  • 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu vai (un) mandeles
  • ½ gāze brendija liķiera, brendija vai cits
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

130 min.
  1. traukā saputo sviestu, medu, cukuru līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Pievieno olas
  3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām, iesijā caur sietu. Putojot pieviemo miltus un apelsīnu sulu.
  4. Sajauc žāvētos augļus, cukātes, riekstus, citrona miziņu un iecilā lēni masā. Samaisa labi.
  5. Keksa vai citā veidnē ieklāj cepamo papīru ielej mīklu. Cepj 130 - 150 grādos.
  6. Gatavo kūku atdzesē, izņem no formas, ietin cieši marlē, kas samērcēta brendija liķierī.
  7. Tad ietin folijā. Liek ledusskapī vai vēsumā.
  8. šādi jānotur vismaz 1 nedēļa, var arī vairākas, lai ievelkas un nobriest.
  9. Ir ļoti garšīga un tieši ar Ziemasssvētku vai Jaunā gada aromātu.
  10. Nepaspēsiet uz Ziemassvētkiem, cepiet uz Jauno gadu! Nenožēlosiet!
  11. Tā daru jau 3 gadu un visi jau to vien dara, kā gaida šo kīku...
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas