Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziemassvētku brendija kūka

2005. gada 21. decembris
Foto: Sarmīte Grava
Pagatavošana
130 min
1. traukā saputo sviestu, medu, cukuru līdz veidojas viendabīga masa.
2. Pievieno olas
3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām, iesijā caur sietu. Putojot pieviemo miltus un apelsīnu sulu.
4. Sajauc žāvētos augļus, cukātes, riekstus, citrona miziņu un iecilā lēni masā. Samaisa labi.
5. Keksa vai citā veidnē ieklāj cepamo papīru ielej mīklu. Cepj 130 - 150 grādos.
6. Gatavo kūku atdzesē, izņem no formas, ietin cieši marlē, kas samērcēta brendija liķierī.
7. Tad ietin folijā. Liek ledusskapī vai vēsumā.
8. šādi jānotur vismaz 1 nedēļa, var arī vairākas, lai ievelkas un nobriest.
9. Ir ļoti garšīga un tieši ar Ziemasssvētku vai Jaunā gada aromātu.
10. Nepaspēsiet uz Ziemassvētkiem, cepiet uz Jauno gadu! Nenožēlosiet!
11. Tā daru jau 3 gadu un visi jau to vien dara, kā gaida šo kīku...
Uz augšu