Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepts lasis ar šampinjonu mērci

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Atdzesēta laša fileja - daudzums pec izveles, bet parasti skaisti izskatās puse laša
  • Garšvielas - citrons, melnie pipari, kaltētas dilles
  • Vēl - tējkarote sviesta un divas ēdamkarotes majonēzes
  • Piedevas - rīsi (2 paciņas 3-4 porcijām)
  • Mērcei - 300 gr šampinjonu, 100 ml saldā krējuma, 200 ml piena, karijs, sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Atdzēsēto laša fileju liek uz folija, pārkaisa ar sāli, apsmērē ar sviestiņu, uzliek majonēzi (visvienkāršāk būs pa taisno no majonēzes paciņas uzspiest, sazīmējot tādas rūtis), un apkaisa ar maltajiem pipariem un dilleem.
  2. Tad pašu lasi ietin follijā un liek cepties cepeškrāsnī. Cepjas apmēram 20 minūtes, bet pēc kādām 15 min, var paskatīties. Galvenais, ka cepot folļijā tas paliek sulīgs.
  3. Klāt var pagatavot rīsus.
  4. Un, šampinjonu mērce - sagriež šampinjonus, apcep eļļā, tad tos pārkaisot ar miltiem, sajauc ar saldo krējumu un pienu, pievienojot sāli, kariju (pēc garšas, atkarībā, cik izteiktu karija garšu vēlas).
  5. Ļoti gards ēdiens svētdienas pusdienām!
  6. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas