Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ziemassvētku zvaigznītes

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg augstākā labuma milti
  • 10 olas
  • ½ glāze piena
  • 500 gr kausēta sviesta
  • 1 kg medus
  • 1 glāze cukura
  • Ledenes vai kokosrieksta skaidiņas
  • Mazliet sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas sakuļ ar pienu un cukuru, ieber miltus, šķipsniņu sāls un iejauc mīlu. Mīklu sadala gabalos ~ 100 gr un izrullē 1 cm biezās strēmelēs, sagriež tā, lai no katra gabaliņa sanāktu rieksta lieluma bumbiņa, apcep sviestā zeltainas.
  2. Medū ieber cukuru un uz lēnas uguns vāra līdz medus, pilinot to no karotes vai kociņa, sastingst trauslā "lāstekā". Pārāk ilgi vārīt nevar, jo medus var piedegt, kļūt tumšs un sabojāt izskatu garšu.
  3. Apseptās bumbiņas saliek platā, lēzenā traukā, aplej ar medu un labi sajauc.
  4. Rokas samitrina aukstā ūdenī un no bumbiņām veido zvaigznītes vai atstāj apaļas, ja vēlas.
  5. Rotā ar kapātām ledenēm vai kokosrieksta skaidiņām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas