Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ziemassvētku tītars ar žāvētām plūmēm un rīsiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 liels tītars
  • 700 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • 1 glāze rīsu
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 20 g sviesta
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Iztīrīta, nosusina, nomazgātu tītaru un ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli.
  2. Vēderā un kaklā pilda izmērcētas žāvētās plūmes un aizšuj.
  3. Spārnus atliec pie muguras un sasien.
  4. Kājas sasien priekšā.
  5. Apsmērē tītaru ar krējumu un liek uz muguras uz skaliņu režģa uz plāts.
  6. Liek iepriekš līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep (apmēram 2-2,5 stundas) regulāri laistot ar izdalīto šķidrumu. Ja šķidruma maz, pielej mazliet buljona vai ūdens. 7) Pirms pasniegšanas, sagriež gabalos, aplej ar cepšanas laikā radušos sulu.
  7. Blakus liek atsevišķi izvārītus rīsus.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas