Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Flāmu ziemassvētku zoss

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 jauna zoss
  • 1 sīpols
  • 2 galviņas ķiploku
  • 1 ola
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēd. k. saldā krējuma
  • ½ citrona
  • 1 buntīte zaļumu
  • 2 krustnaliņas
  • 1 lauru lapa
  • 10 melno piparu graudiņi
  • Eļļa cepšanai
  • Sviests
  • Milti
  • Rīvmaize
  • Malti melnie pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Iztīrītu zosi vāra vieglā sālsūdenī.
  2. 10-15 min līdz gatavībai pieliek ķiplokus, daļu zaļumu, lauru lapu, piparu graudiņus, sīpolu, kurā iespiež krustnagliņas.
  3. Izvārīto zosi, sadala gabalos, apžāvē un tur siltumā.
  4. No eļļas un miltiem pagatavo balto mērci, pielej mazliet buljona, pieliek saldo krējumu, zaļumus, saspiestu ķiploku, noņem no uguns un uzmanīgi iemaisa olu dzeltenumus.
  5. Zoss gabalus panē olā un rīvmaizē un apcep lielā sakarsētas eļļas daudzumā līdz zeltainai garoziņai.
  6. Zosi pasniedz ar rīsiem. Mērci pasniedz atsevišķi.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas