Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas fileja gardēžu gaumē

2005. gada 18. decembris
Foto: Irēna
Pagatavošana
50 min
1. Cūkas fileju pārgriež gareniski, lai izveidojas viens taisnstūra formas gabals.
2. Tad to izklāj ar garšvielām.
3. Pēc tam fileju satin veltnī, nosien ar kokvilnas diegu un apkaisa ar sāli un pipariem.
4. Izkausē taukus cepeškrāsns izturīgā traukā. tada tajā ieceļ gaļas veltni.
5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādos 35-40 minutes. Apmēram pēc 15 minūtēm pielej gaļs buljonu.
6. Tad gaļas veltni sagriež šķēlēs. Pasniedz ar rīsiem un salātiem. Pāri palikušo cepeša buljonu izmanto kā mērci.
Uz augšu