Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu kūciņas ar marcipāna mīklu

2005. gada 14. decembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 190 grādiem C.
2. Samīca gludu mīklu, sadala 4 daļās, izklāj 4 tarte formītes (apm. 10 cm diametrā) vai vienu lielu tarte formu. (tarte forma: apaļa, apm.1.. 1,5 cm augsta viļņota mala).
3. Nomizo ābolus, sagriež daiviņās, biezākā mala 5 mm, kārto uz mīklas. Pārkaisa ar kanēļa cukuru.
4. Cep 190 grādos 15 minūtes.
5. Mandeļu lapiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.
6. Karstas kūciņas (kūku) planā kārtā ar otu ieziež ar aprikozu ievārījumu. Ievārījums vajadzīgs tikai kā līme mandelēm. Ja ievārījums pārak stingrs, sasildīt.
7. Pa virsu uzkaisa mandeles.
8. Var servet karstu kopā ar kādu aukstu desertu. Lieliska kombinācija ir ar ābolu-šampanieša šerbertu. (Kad būs laiks, pievienošu recepti).
Uz augšu