Ogu mērce

2005. gada 13. decembris
Foto: Inga Vecvērdiņa
Pagatavošana
10 min
1. Saldētās ogas ieber katliņā un novieto to uz uguns (saldētās ogas var gan atkausēt, gan arī izmantot neatkausētas);
2. Pārlej pāri siltu ūdeni (tā, lai pilnībā nepārklāj ogas);
3. Vāra uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes;
4. Kad parādās pirmie ūdens burbulīši, pievieno cukuru apt. 1-2 ēd.k. (var arī izmantot cukura aizstājēju - 3 gab.), pievieno vaniļas cukuru (visu pievieno pēc garšas) un vāra vēl kādas 5 minūtes;
5. Kad jau gaisā izplatās salda ogu smarža un ogas ir mīkstas, bet ne izšķīdušas, pievieno sulu no ½ apelsīna, kanēli un izšķīdinātu 1 - 2 tējkarotes kartupeļu cietes.
6. Vēl pavāra kādas 1-2 minūtes, līdz mērce sabiezē.
7. Pasniedz ar (a) saldējumu (sanāks saldējums ar karsto ogu mērci); (b) biezpiena sacepumu utt.
8. Nākamājā rītā var izmantot ievārījuma vietā, pasniedzot to kopā ar auzu pārslu biezputru. ;)
Uz augšu