Lieldienu maize jeb kuličs

Lieldienu maize jeb kuličs
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 5.5 glāzes miltu
  • 50 g rauga
  • 1.5 glāze piena
  • 10 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 200 g rozīņu
  • Rīvēta citronu miziņa
  • 1 tējk. kardamona
  • 1 paciņa vaniļas
  • Šķipsniņa cukura
  • Sāls
  • Ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. Taukvielas saputo ar cukuru un garšvielām, pakāpeniski pievieno olas, pielej pienu, kurā izšķīdināts raugs, iesijā miltus.
  2. Mīklu labi samīca. Tad to liek bļodā, pārsedz ar dvieli un raudzē stundu. Pēc tam mīklu uz dēļa nedaudz izstiepj, pārkaisa ar rozīnēm, samīca no jauna un raudzē vēlreiz.
  3. No mīklas veido apaļu klaipu, liek kārtīgi ieziestā apaļā veidnē un pārziež ar sakultu olu.
  4. Cep vidējā karstumā.

    Lai labi garšo!
    Cep vidējā karstumā.

Lai labi garšo!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi