Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lieldienu maize jeb kuličs

Lieldienu maize jeb kuličs

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5.5 glāzes miltu
  • 50 g rauga
  • 1.5 glāze piena
  • 10 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 200 g rozīņu
  • Rīvēta citronu miziņa
  • 1 tējk. kardamona
  • 1 paciņa vaniļas
  • Šķipsniņa cukura
  • Sāls
  • Ola pārsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Taukvielas saputo ar cukuru un garšvielām, pakāpeniski pievieno olas, pielej pienu, kurā izšķīdināts raugs, iesijā miltus.
  2. Mīklu labi samīca. Tad to liek bļodā, pārsedz ar dvieli un raudzē stundu. Pēc tam mīklu uz dēļa nedaudz izstiepj, pārkaisa ar rozīnēm, samīca no jauna un raudzē vēlreiz.
  3. No mīklas veido apaļu klaipu, liek kārtīgi ieziestā apaļā veidnē un pārziež ar sakultu olu.
  4. Cep vidējā karstumā.

    Lai labi garšo!
    Cep vidējā karstumā.

Lai labi garšo!

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas