Sākums > Receptes > Deserti

Baagh-lava (irāņu saldais)

2005. gada 1. decembris
Foto: Dzintra Valdate
Pagatavošana
60 min
1. Samaisa pienu, cepamo pulveri, eļļu un olu dzeltenumus. pievieno miltus. maisa kārtīgi vairākas minūtes. Ielej plastmasas maiciņā un atstāj uz 2-3 stundām.
2. Nomizo un saberž mandeles. Pievieno pūdercukuru un kardamonu un labi izmaisa. Uz dēlīša izber nedaudz miltu. Paņem mazu mīklas piciņu un izrulē cik plānu vien iespējams.
3. Aizslauki liekos miltus. Uz mīklas uzliec formīti un apgriez apkārt apmēram 0,5 cm. Ieliec nogrizto daļu formītē. dari tā 3 reizes.
4. Piepildi formīti ar mandeļu-cukura maisījumu, piespied ar lielu karoti lai izveidojas vienmērīga virsma. Pāršļalsti ar ūdeni. pārklāj ar vēl 3 sloksnītēm mīklas. Apgriez maliņas.
5. Sasildi cepamo eļļu un pārlej formītēm
6. Pievieno cukuru ½ glāzei ūdens un uzvāri. Pievieno rožūdeni un vāri vēl 2-3 minūtes. Turi to sīrupu siltumā.
7. Sasilda cepeškrāsni līdz 300 F. ieliek kastītes zemākajā daļā un atstāj uz 15-20 min. Izņem un pārlej ar sīrupu. Ieliek augšējā daļā un atstāj vēl uz 15 min līdz kļūst maigi dzeltens. Izņem no krāsns un atdzesē. Aplej ar sīrupu 2-3 reizes ar 5 min intervālu.
Uz augšu