Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu desa manu foršo radu gaumē

2005. gada 1. decembris
Foto: Laine Krastiņa
Pagatavošana
1 min
1. Patiesībā šis ēdiens būtu ievietojams pie seniem latgaliešu ēdieniem, žēl , ka nav tādas sadaļas.
2. Tātad : kurini krāsni, kamēr krāsns kuras, nomizo un sagriez, vai uz rupjās sakņu rīves sarīvē kartupeļus, sagriez smalki cūkgaļiņu un sagriez sīpolu. Tad visu kārtīgi samaisa kopā ar sāli un pipariem un pilda zarnās un kuņģī. Cep tikko izkurinātajā krāsnī uz plāts apmēram 45 minūtes. Galvenais neizņemt par agru! Jāņem ārā tad, kad ir izveidojusies riktīgi brūna garoziņa.
3. Jau tad , kad cep , telpā izplūst garda smarža, un atmosfēra Latgales radu mājās ir tāda...
4. Nesmādējiet, pirms nenogaršosiet...
Uz augšu