Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupelīši maltās gaļas kažociņā

2006. gada 16. marts
Foto: Anita Pētersone
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo kartupelīšus,mazliet apvārta garšvielās(vegeta,santa marijas,utt pēc paša gaumes,kas patīk pie kartupeļu ēdieniem)Var protams nevārtīt nekur,tā saglabājot kartupeļa dabīgo garšu.Apkārt veido pabiezu maltās gaļas segu.Respektīvi nosedz kartupeli ar malto gaļu apmēram 1-1,5 cm biezumā.Visu to bumbu liek follija kvadrātā un aizver ciet ,neaizvirpinot cieši ciet.Cep cepeškrāsnī apmēram 35-40 min.Īsi pirms gatavs atver vaļā bumbas,lai maltā gaļa apvelk brūnumiņu.Pasniegt var ar šķovētiem kāpostiem,vai svaigiem salātiem.Var pasniegt ar mērci,vai vienkārši tā pat!Šo ēdienu var sagatavot un atstāt ledusskapī,un kad maltīte tuvojās ,sakārto pannā un cep!
Uz augšu