Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Lietuviešu alus zupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l alus
  • 1.5 glāzes krējuma
  • 1 glāze biezpiena vai biezpiena siera
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes cukura
  • 2 -3 tējkarotes ķimeņu
  • 500 g rudzu maizes
  • 1.5 tējkarotes sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olu dzeltenumus kārtīgi samaisa ar sāli un cukuru, pēc tam sauto ar krējumu viendabīgā masā. Katlā uzvāra alu, noņem no uguns un iemaisa tajā olu-krējuma masu, pieliekt ķimenes un silda, nepārtraukti maisot uz vājas uguns, bet neļaujot uzvārīties.
  2. Rudzu maizi sagriež stienīšos, apkaisa ar sāli un ķimenēm un mazliet apgrauzdē cepeškrāsnī. Liek grauzdiņus šķīvī un pārlej ar alus zupu.

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābenes bez sāls ziemai

Skābenes bez sāls ziemai

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas