Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas cepetis mārrutku lapās

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Gaļas gabalu apcep uz pannas vai katliņā, līdz tas kļūst gaiši brūns.
2. Tad pārkaisa ar garšvielām, pārliek plānā kārtiņā mārrutkus, pieliek burkānus, sīpolus, pētersīļus (parupji sagrieztus).
3. Katliņu noslēdz ar vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz cepetis gatavs( 1-1,5 stundas).
4. Garšvielas neliek sākumā, bet pēc gaļas apcepšanas, citādi tās cepot piedeg, dūmo un gaļa iegūst rūgtenu garšu. Ja vajadzīgs (atkarībā no katliņa veida), pēc apcepšanas gaļai pievieno pāris karotes ūdens.
5. Labu apetīti!
Uz augšu