Cūkas cepetis

2005. gada 20. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
140 min
1. Gaļas gabalu noslauka, ieberž ar sāli un ar ādu uz leju liek cepešpannā. Gaļai apakšā paliek tīrus lapu koka skaliņus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un lielās šķēlēs sagrieztu burkānu, ielej nedaudz ūdens un liek karstā krāsnī.
2. Kad gaļa apcepusies brūna, to pārlaista ar karstu ūdeni vai buljonu un cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot.
3. Pusizceptu gabalu apgriež otrādi, ādu ar asu nazi sagriež nelielos kvadrātiņos un cep, kamēr cepetis gatavs. Lai āda būtu mīkstāka, to cepot dažas reizes pārziež ar sviestu.
4. Gatavu cepeti mazliet atdzesē, tad sagriež glītās šķēlēs un sakārto cepešbļodā.
5. Pannas šķidrumam pielej karstu ūdeni, uzvāra, ļauj nostāties, nosmeļ liekos taukus, pievieno aukstā ūdenī iejauktus miltus, uzkarsē, izkāš un pasniedz pie cepeša kopā ar vārītiem kartupeļiem un skābiem kāpostiem.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu