Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ātrais kefīra un ābolu pīrāgs

2005. gada 28. novembris
Foto: Receptes.lv
Kam netīk mīcīt mīklu klasiskai ābolu plātsmaize, gatavo ko ne mazāk garšīgāku – ābolu pīrāgu ar kefīra mīklas pamatni.
Pagatavošana
65 min
1. Olas ar cukuru nedaudz sakuļ, pievieno kefīru, sodu, vaniļas cukuru, miltus un rūpīgi izmaisa.
Foto: Receptes.lv
2. Mīklu lej ietaukotā veidnē, virsū saliek ābolu šķēlītes, pārkaisa ar cukuru un kanēli.
Foto: Receptes.lv
3. Cep 180 grādos apmēram 30 - 40 minūtes.
Foto: Receptes.lv
4. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
5. Noderīgi padomi no Receptes.lv:

1) Ja neesi ābolu mizas cienītājs, ābolus pirms likšanas uz mīklas vari ne tikai atbrīvot no serdes, bet arī nomizot.

2) Lai ābolu plātsmaizes virskārta nepārvēršas putrā, izvēlies stingrākus ābolus.

3) Daudzveidīgākai garšu spēlei un izcilam kontrastam, zem saldās kanēļa-cukura virskārtas skābenāki āboli būs tieši laikā.
Uz augšu