Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas rulete ar žāvētām plūmēm

2005. gada 28. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
70 min
1. Atkaulo vistu, ādu nemet ārā.
2. Plūmes aplej ar karstu ūdeni un pamērcē kādas 20 minūtes.
3. Sagriež smalki sīpolus un plūmes. Liek cepties, cep kamēr sīpoli ir brūni un mīksti. Pievieno sasmalcinātu ķiploku. Pieliek pēc garšas sāli un piparus.
4. Klāj uz pannas folliju, tam virsū liek vistas ādu, tai virsū uzkaisa sāli ar pipariem, virsū liek vistas gaļu, tai virsū pa vidu liek cepto maisījumu.
5. Tad ar tumšu diegu sašuj ādu, veidojot ruleti. Taisa no katras ādiņas savu ruleti, gaļa gan var palikt pāri, to izmanto kā vien grib. Gaļas ruletes tin cieši iekšā follijā, galus aizlokot.
6. Liek krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep apmēra 40 minūtes, pēdējās 10 mininūtēs attin vaļā folliju, lai rulete mazliet apbrūnētu. Tad atdzesē un sagriež šķēlītēs.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu