Sākums > Receptes > Salāti

Siltie kartupeļu salāti

2005. gada 27. novembris
Foto: Antra
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus novāra ar mizu;
2. Papriku sagriež šķēlēs mazliet apslaka ar eļļu, uzber sāli un piparus un cepeškrāsnī apmaisot viegli apcep 200grādos.
3. Siltus kartupeļus nomizo (jaunos kartupeļus var atstāt ar mizu) un sagriež daiviņās. Pievieno viegli apceptās paprikas, uz pusēm sagrieztus mazos tomātiņus, ripiņās sagrieztu puravu, sasmalcinātu sīpolu, kaperu, veselas olīvas. Pievieni sāli un piparus pēc vajadzības un salātus sajauc ar 3 ēd.k balzāmetiķa un olīveļļas mērci. Balzāmetiķa un olīveļļas mērci gatavo: ņem 1 daļu balzāmetiķa un 3 daļas olīveļļas, kārtīgi samaisa (vislabāk noslēgtā pudelītē sakrata).
4. Pasniedz siltus, bet ir arī garšīgi auksti otrajā rītā...;-)
Uz augšu