Irbītes

2005. gada 27. novembris
Foto: Inese
Pagatavošana
90 min
1. Ņem malto gaļu, pieliek tai olu, garšvielas un sajauc līdzīgi kā kotlešu masu.
2. Fileju saklopē ar gaļas āmurīti tāpat kā karbonādi cepot, apkaisa ar garšvielām. Tad tin filejas gabaliņos malto gaļu, tā lai maltā gaļa būtu nosegta un aptin ar diegu, lai netaisās vaļā. Rullītī iekšā vēl var likt gan burkānu gabaliņus, gan skābēta gurķa gabaliņus, pēc katra gaumes un izvēles. Sagatavotos nosietos rullīšus apcep uz pannas eļļā vai taukos un liek katlā sautēties, pārlejot tiem ūdeni. Katlā saliek arī dažādas garšvielas un sāli.Sautē apmēram 40 minūtes. Tad izņem no katla,nedaudz padzesē un noņem diegus. Šķidrums, kurā sautējās rullīši ir izmantojams mērces pagatavošanai. Tos visgaršigāk pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, mērci un sautētiem kāpostiem.
Uz augšu