Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dateļu-dzērveņu torte ar popkorna un kazas siera krēma pildījumu

2005. gada 27. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Dateļu-dzērveņu biskvītam:samaisa sasmalcinātas dateles un dzērvenes ar sodu un vārōšo ūdeni, ļauj atdzist. Sakuļ sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas, iemaisa vaniļu un miziņas. Pievieno pusi no miltu un kakao pulvera maisījuma, pieliek dateļu masu. Tad pievieno atlikušos miltus, sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Cep līdz gatava 180 grādos 3 kārtās
2. Popkorna pildījumam:Samaisa popkornu ar šokolādi un ledenēm, un sasmalcinātiem zemesriekstiem. Izkausē sviestu, pievieno zemesriekstu sviestu, popkornu un atsevišķi sagatavotu masu, ko gatavo šādi:uz lēnas uguns karsē maisījumu no 2 kr. cukura, sīrupa, sāls un puskrūzes ūdens. Maisa, līdz mikstūra sāk vārīties, pavāra 3 min. Atdzesē, pievieno izkausētu 3 ēdamk. želatīna un kūļ lielā ātrumā kādas 10 minūtes, līdz masa sniegbalta un putojoša. Dažas minūtes pirms kulšanas beigām pievieno vaniļu.
3. Kazas siera krēms:saķuļ olu dzeltenumus ar cukuru, katliņu turot ūdens peldē, tad pievieno kazas ieru, pistācijas, izkausētu šokolādi. Atdzisušai masai pievieno izkausētu želatīnu.
4. Tortes pagatavošanai:uz pirmās biskvīta kārtas liek popkorna masu, un otrās - kazas siera krēmu. Pari liek trešo biskvīta kārtu.
5. Rotā pēc gaumes un patikšanas.
Uz augšu