Sākums > Receptes > Dzērieni

Bagātīgais karstvīns

2005. gada 25. novembris
Foto: Maija Zvirbule
Pagatavošana
25 min
1. Vispirms katliņā pāris minūtes apgrauzdē kanēļa standziņas, krustnagliņas un pāršķeltu muskatriekstu. Pievieno ūdeni, cukuru, apelsīna šķēlītes vai gabaliņus un citas garšvielas, ja vēlas, un to visu uzvāra, lai izkustu cukurs. Jo cukurs būs vairāk, jo maigāks būs karstvīns.
2. Pievieno garšvielām sarkanvīnu un silda uz lēnas uguns, bet neļauj tam uzvārīties. Beigās var pieliet brendiju. Dzērienu lej krūzēs un dekorē ar apelsīna šķēlīti.
3. Ja vēlas šo dzērienu padarīt atsvaidzinošu, var pievienot svaigas vai kaltētas piparmētras un dažādus augļus, piemēram, ābolus, bumbierus, persikus.
Uz augšu