Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļas steiks ar sinepēm

2005. gada 25. novembris
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež liellopa fileju aptuveni 10 cm platu, apkaisa ar sāli un pipariem(var arī uz nakti ielikt vieglā vīnoga etiķa marinādē)un liek uz pannas cepties no visām pusēm, jācep tā, lai gaļa apceptos no visām pusēm brūna. Kad tas izdarīts liek cepeškrāsnī un cep 20.min.(asiņainais steiks) 30. min.(vidējais steiks) 40. min. (labi izcepts steiks, bet jārēķinās, ka tas var būt sīksts).
2. Pa to laiku sagatavojam mīklu sīpolu gredzeniem. Mīklai nepieciešams: milti, garšvielas, alus, vīnogu etiķis. Sīpolus sagriež gredzenos aptuveni 1 cm platus, apber ar garšvielām(gaumes jautājums)un uzlej etiķi, sīpolus pamarinē kādas 10. min. Tad marinētos sīpolus iemērc alus miltu mīklā. Masa jātais pabieza, tā lai netecētu, bet arī tā nebūtu pārāk bieza. Mīklai var arī pievienot garšvielas. Kad sīpolu gredzeni ir mīklā tos cep eļļas katlā kamēr paliek brūni.
3. Visa gatavošanas procesā pa vidu pagatavo kartupeļu biezeni.
4. Kad viss gatavs liek uz šķīvja - kartupeļu biezeni, steiku, kuram pa virsu uzliek sinepes, izgrezno ar sīpola gredzeniem. Ja ir vēlēšanās var protams variēt ar slātiem, mērcēm, utt.
Uz augšu