Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Augļu kekss pēc "slaidās lēdijas" motīviem

2005. gada 20. novembris
Foto: Kristīne Silvestrova
Pagatavošana
120 min
1. Sāk ar mīklas pagatavošanu (60 min).
2. Iesit bļodā divas olas un ar dakšiņu kārtīgi sakuļ, pēc tam pievieno cukuru un maisa, lai cukurs kūst. Cukura ātrāku kušanu veicinās rūgušpiens, bet to pievieno tikai nedaudz piem. 0,5 glāzi. Kad cukurs izkusis pievieno atlikušo rūgušpienu un miltus. Lai milti nesaietu kunkuļos un nebūtu pārāk ilgi jāmaisa, tos var sijāt caur sietiņu. Kad mīkla ir iemaisīta pievieno sodu un kārtīgi izmaisa. Kekss labāk izcepsies un būs garšīgāks, ja mīklu ieliek ledusskapī uz ilgāku laiku, bet var arī cept uzreiz. Mīklu jālej formā, kas domāta augļu kūkām (kā Staburadzes "Slaidā lēdija").
3. Cep krāsnī 180 grādos (40 min).
4. Kad kekss ir gatavs, gaida, kad atdzisīs. Ņem ārā no formas, liek uz kūkas paliktņa.
5. Dekorēšana (20 min).
6. Sajauc jogurtu ar pus paciņu uzbriedinātu un izkausētu želantīnu, gaida, kad jogurts nedaudz sabiezē un lej uz keksa virsmas(kurai ir tam speciāli paredzēta vieta) izlīdzina un gaida, kad jogurts sastingst pilnībā. Var ielikt ledusskapī.
7. Pēc tam dekorē ar augļiem un visam pāri pārlej atlikušo želantīnu. Želantīnam var piejaukt kādu no pārtikas krāsvielām.
Uz augšu