Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Fergānas plovs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g rīsu
  • 250 g aitas gaļas
  • 120 g tauku
  • 250 g burkānu
  • 3 sīpoli
  • 2 tējkarotes garšvielu
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gabaliņos sagrieztus aitu taukus izkausē, izņem dradžus, uzsildīt taukus līdz baltiem dūmiem. Ielikt taukos nelielu aitas kauliņu, kas attīrīts no gaļas, un cept, kamēr kauliņš iegūst brūni-sarkanu nokrāsu. Tas piedos plovam skaistu sarkanīgu nokrāsu, ko Latvijā dažs labs cenšas iegūt pievienojot tomātu mērci. Kauliņu izņemt un šajos taukos apcept sīki sagrieztu gaļu kopā ar sakapātiem sīpoliem. Mazliet vēlāk pievienot uz sakņu rīves sarīvētus burkānus. Pielikt sāli un garšvielas. Pēc tam pielikt rīsus, pieliet karstu ūdeni un vārīt līdz gatavībai.
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas