Fergānas plovs

2005. gada 17. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Gabaliņos sagrieztus aitu taukus izkausē, izņem dradžus, uzsildīt taukus līdz baltiem dūmiem. Ielikt taukos nelielu aitas kauliņu, kas attīrīts no gaļas, un cept, kamēr kauliņš iegūst brūni-sarkanu nokrāsu. Tas piedos plovam skaistu sarkanīgu nokrāsu, ko Latvijā dažs labs cenšas iegūt pievienojot tomātu mērci. Kauliņu izņemt un šajos taukos apcept sīki sagrieztu gaļu kopā ar sakapātiem sīpoliem. Mazliet vēlāk pievienot uz sakņu rīves sarīvētus burkānus. Pielikt sāli un garšvielas. Pēc tam pielikt rīsus, pieliet karstu ūdeni un vārīt līdz gatavībai.
Uz augšu