Šokolādes saldējums

Sastāvdaļas

  • 225 g melnās šokolādes, 1 l saldā krējuma, 7 olu dzeltenumi, 150 g pūdercukura vai cukura, 100 ml viskija, mazliet vaniļas esences

Pagatavošana

1 min.
  1. Saldajam krējumam pievieno vaniļas esenci un uzkarsē (neļaujot uzvārīties). Saputo olu dzeltenumu ar pūdercukuru vai cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad pievieno viskiju un samaisa. Siltu krējumu sajauc ar saputoto olas dzeltenumu, tad liek uz uguns un visu laiku maisot silda līdz krējuma-olu masa sabiezē. Kad masa sabiezējusi iemaisa šokolādi. Pilda plasmasas traukā, ļauj atdzist, tad ievieto saldētavā uz 3-4 stundām. Saldēšanas procesa laikā vairākas reizes masa jāapmaisa, lai sasaltu vienmērīgi. Kad sasalis, var baudīt un sapņot.... Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi