Franču sīpolzupa

4 1
Franču sīpolzupa
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 25 g sviesta vai margarīna
  • 1.3 l gaļas buljona (3 kubiņi uz 1,3 l ūdens)
  • 1/2 baltmaizes kukulīša
  • 175 g rupji sarīvēta siera (piem., Čedaras, Krievijas, Holandes, utt., īpaši “perversas” garšas īpašniekiem der arī tādi smirdoņi kā Latvijas siers vai Raunas Bakšteins)
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolus nomizo, sagriež plānās sloksnītēs, cep sakarsētās taukvielās, līdz kļūst zeltaini. Pievieno buljonu un vāra 15-20 minūtes. Sāls, pipari pēc garšas.
  2. Maizi sagriež šķēlītēs, tās liek uz plāts un cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 150 grādu temperatūrā apcep. Kad maizītes kļūst zeltainas, tās izņem no krāsns, bet temperatūru cepeškrāsnī paaugstina līdz 250-275°C.
  3. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man personīgi podiņi tīk vislabāk). Piepilda ar zupu un pārkaisa ar maizes kubiņiem. Pāri liek biezu siera kārtu. Liek podiņus krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu nokrāsu. Pasniedz nekavējoties.

    Labu apetīti!
    Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man pe...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas