Sākums > Receptes > Uzkodas

Piekantie rieksti

2005. gada 3. novembris
Foto: Una
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē pannu un bez taukvielām cep kokosriekstu pārslas, kamēr tās kļūst zeltainas. Atdzesē.
2. Uzkarsē pannu un ielej tajā 3 ēd.k. eļļas.Kad eļļa karsta, pievieno čili pulveri, papriku un tomātu pastu. Uzmanīgi maisot cep Indijas riekstus, kamēr tie viscaur klāti ar garšvielu mais''ijumu. Notecina, pārkaisa ar sāli un piepariem. Noliek atdzesēties.
3. Izslauka pannu, uzkarsē un ielej atlikušo eļļu. Kad tā karsta, ieber mandeles un pārkaisa ar cukuru. Uzmanīgi misot, cep, kamēr mandeles kļuvušas zeltaini brūnas, bet cukurs karamelizējies. Bļodā ieber ''kimenes, sāli un piparus. Pievieno mandeles, kārtīgi samaisa un liek atdzesēties.
4. Ēd kā našķi.
Uz augšu