Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi glazūrā

2005. gada 3. novembris
Foto: Una
Pagatavošana
1 min
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 C. Katru kartupeli pārgriež gareniski uz pusēm, liek ar plakano pusi uz leju un iegriež, it k'aveidojot ļoti plānas šķēlītes, tā lai paliktu 1 cm bieza nesagriezta pamatne.
2. Kartupeļus liek lielā cepešpannā. Bagātīgi pārziež ar ar kausēto sviestu, bet pannā ap kartupeļiem ielej eļļu.
3. Kartupeļus 40-50 min cep cepeškrāsnī, kamēr tie sāk brūnēt, cepot tos palaikam aplaista ar sviestu un eļļu.
4. Kamēr kartupeļi cepas , kastrolī liek cukuru un mazliet ūdeni un maisot, līdz cukurs izkusis, karsē uz lēnas uguns. Turpina karsēt 3-4 min, kamēr glazūra sabiezējusi, pēc tam noņem no uguns.
5. Kad kartupeļi sāk brūnēt, tos pārziež ar glazūru, vēl uz 15 min liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, kamēr tie kļuvuši tumši zeltaini. Pasniedz nekavējoties.
Uz augšu