Dārzeņu šniceles

2005. gada 6. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. No alus vai ūdens, kviešu miltiem, olas dzeltenuma, eļļas un sāls sataisa mīklu. Ļauj uzbriest, tad pievieno saputotu olas baltumu. Ar mizu sālsūdenī novāra kartupeļus, atdzesē, nomizo un sagriež 0.5 cm biezās šķēlēs un no abām pusēm tās pārziež ar sinepēm, pārkaisa ar sāli, iemērc mīklā un karsētos taukos cep no abām pusēm. Kartupeļu šniceles pasniedz siltas ar krējuma vai sēņu mērci. Var pasniegt arī kā piedevu pie sautētas gaļas vai sēnēm. Tāpat gatavo burkānu, kāpostu, kāļu, ķirbju un tomātu šniceles. Tikai burkānu šniceles mīklai pievieno sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, biešu šniceles mīklai - ķimenes, ķirbju mīklai - sarīvētus ābolus, tomātiem - sasmalcinātas dilles.
Uz augšu