Pieneņu kafija

Sastāvdaļas

  • Pienenes sakne
  • Ūdens
  • Piens
  • Cukurs
  • Tasīte
  • Karotīte

Pagatavošana

7 min.
  1. Pavasarī ziedēšanas laikā vai septembrī-oktobrī izrok pieneņu saknes. Noskalo, notīra (pārsvarā skrāpējot), sagriež, nelielos gabaliņos. Apžāvē, tad apgrauzdē (pēc vēlēšanās... viegli brūnai būs maigāka garša un lielāks ārstnieciskais efekts). Glabā noslēgtā traukā. Pirms lietošanas samaļ tik daudz, cik paredzēts izlietot (protams, var samalt arī visu uzreiz :-)
  2. uzvāra ūdeni, Tasītei pietiek ar nepilnu tējkaroti pulvera. Pēc apliešanas notur 4-5 min. Pievieno pienu un cukuru. Dzer ar lielu prieku, izbrīnu un baudu.
  3. Par pieneņu ārstniecisko iedarbību atradīsi šeit:
  4. www.e-misterija.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi