Kartupeļu suflē

Sastāvdaļas

  • Sviests ietaukošanai
  • 1.75 kg kartupeļu
  • 115 g/1 tase rīvēta siera
  • 2 -3 saspiestas ķiploka daiviņas
  • 2.5 ml tējkarotes rīvētauskatrieksta
  • 600 ml tases piena
  • 300 ml tases krējuma
  • 2 sakultas olas
  • Sāls un svaigi maltie melnie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakarsē sepeškrāsni līdz 180 *C. Ietauko karstumisturīgu trauku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Samaisa divas trešdaļas siera ar ķiploku, muskatriekstu, pieber sāli un piparus. Traukā kārtām liek kartupeļus, katru kārtu, izņemot pēdējo, pārkaisa ar siera maisījumu.
  3. Pienu, krējumu, olas sakuļ un vienmērīgi pārlej kartupeļiem tā, lai šķidrums notecētu līdz trauka pamatnei.
  4. Virsējai kārtai pārkaisa atlikušo sieru un cep cepeškrāsnī 45- 50 minūtes, kamēr virsma kļuvusi zeltaini brūna. Kartupeļus pārbauda- tiem jābūt ļoti mīkstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi