Torte "skudru pūznis"

2005. gada 26. oktobris
Foto: Aija Gajevska
Pagatavošana
1 min
1. Sajauc visas biskvīta sastāvdaļas, izņemot olas un kakao.Cepamo pulveri iesaku "dzēst" ar dažiem pilieniem etiķa.Olas dzeltenumu atdala no baltuma un katru atsevišķi saputo. Pēc tam pievieno mīklai.Divām trešdaļām mīklas pievieno kakao pulveri. ( Mīklas pagatavošana- 10 min).
2. Cep cepeškrāsnī apmēram 180 karstumā 2 tumšas un 1 gaišu biskvīta ripu.
3. Kad biskvīts izcepts un atdzisis, lauž neregulāros gabalos un mērcē skābajā krējumā un uz tortes pamatnes veido piramīdu. Katru gabaliņu no visām pusēm apviļā krējumā, lai labi turas kopā. Veidojot piramīdas krāvumu, pamīšus lieciet gaišo un tumšo biskvītu. Starp piramīdas stāviem bagātīgi saberiet ne pārāk smalki sadrupinātus valriekstus.( Šajā skudru pūžņa lipināšanas procesā ļoti labprāt piedalās arī bērni. )
4. Pārlej ar šokolādes glazūru.
5. TORTEI NOTEIKTI 12 STUNDAS JĀSTĀV LEDUSSKAPĪ.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu