Kartupeļu plācenīši 2

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu kartupeļu
  • 250 g kviešu miltu
  • Sāls
  • 100 g cukura
  • 20 g rauga
  • 2 olu dzeltenumi
  • 30 g sviesta
  • 1 /3 glāzes piena
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Vārītus kartupeļus samaļ, pievieno kausētu sviestu, sāli, ar cukuru sarūvētus olu dzeltenumus, kviešu miltus, pienā izšķīdinātu raugu.
  2. Mīklu izveltnē 1 cm biezu, izspiež apaļas ripas, siltā vietā uzraudzē, pēc tam sakarsētā eļļā cep brūnus plācenīšus.
  3. Izceptus var pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar brūkleņu ievārījumu vai ar skābu krējumu (tad ar pūdercukuru nepārkaisa).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi