Sākums > Receptes > Salāti

Kāpsta salāti ar garšīgo mērci

2005. gada 26. oktobris
Foto: Laura Skujiņa
Pagatavošana
15 min
1. Smalki sagriež kāpostu, pēc sagrišanas vēlams tos pamīcīt, lai būtu sulīgāki.
2. Mērcei: bļodiņā izspiež no citronu sulu, pievieno cukuru un sāli. Kuļ ar dakšiņas, lai sāls un cukurs pēc iespējas vairāk izkūst. Ik pa laikam pagaršo un novērtē via vajag vēl sāli vai cukuru. Kad mērce atbilst vēlamajai garšai - patīkami skābena, pielej tējk. eļļas.
3. Kad mērce gatava to pārlej pār kāpostiem un samaisa.
4. P.S. Mērce ir tik garšīga, ka to var izmantot arī citiem salātiem, vai kāpsdtiem pievienot vēl kaut ko, piemēram, tomātus, papriku, svaigus gurķus u.c., pēc savas garšas izjūtas.
Uz augšu