Rīsi ar burkāniem

2005. gada 24. oktobris
Foto: Zinta Ūdre-Katšena
Pagatavošana
20 min
1. Liek katliņā vārīties rīsus. Ūdenim pieber sāli.
2. Kamēr vārās rīsi sarīvē uz rupjās rīves burkānus un liek uz pannas eļļā cepties. Cep kamēr apbrūnē. Apceptos burkānus noņem no pannas.
3. Liek apcepties desu (sagrieztu gabaliņos). Kad desa apcepusies liek klāt burkānus un izvārītos rīsus. Visu labi samaisa.
4. Uzdrupina virsū buljona kubiņu. (iesākumā var likt pusi, lai nav par sāļu). Uzbirdina gaļas kopējo garšvielu un visu labi samaisa.
5. Var izdomāt un bert virsū citas garšvielas, kādas patīk.
6. Ātrs un gards ēdiens, manam bērnam arī garšo. Desas vietā var izmantot arī žāvētu gaļiņu vai kūpinātu.
Uz augšu