Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Gucuļu borščs

Gucuļu borščs

FOTO: Shutterstock.com

Gucuļu borščs ar pupiņām un cūkas ribiņām. Mēli var norīt, cik gards!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g Cūkas ribiņas
  • 1 biete
  • 2 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • 4 nelieli tomāti vai 200 g tomātu mērces
  • Mazliet svaiga kāposta
  • Pupiņas ( svaigas vai konservētas savā sulā )
  • Selerijas, pētersiļa saknītes un lapiņas, dilles, lociņi
  • 1 neliela ķiploka galviņa
  • Sāls
  • Piparu graudiņi
  • Cukurs pēc garšas
  • Galda etiķis vai citronskābe
  • Eļļa cepšanai
  • 3 lauru lapas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Liek vārīties cūkas ribiņas, noputo, pieber piparus un nedaudz sāls.Ja boršču vārīs ar svaigām pākšu pupiņām, tad tās pievieno pēc noputošanas.
  2. Burkānus, selerijas un pētersiļa saknes sarīvē uz sakņu rīves, sagriež 1 sīpolu un kopā apcep. Tad pievieno ribiņām.
  3. Bieti sarīvē uz sakņu rīves, sagriež sīpolu, tomātus applaucē, novelk miziņu, sagriež un visu kopā sautē.
  4. Kad gaļa nāk mīksta, pievieno mazliet smalki sagrieztu svaigu kāpostu, pavāra, pievieno kartupeļus un pākšu pupiņas, ja boršču vāra ar konservētajām pākšu pupiņām.
  5. Kad kartupeļi pusmīksti, pievieno sautētās bietes. Uzvāra, pievieno pēc garšas sāli un cukuru, pieliek lauru lapas.

  6. Šķīvi liek gaļu, malki sagrieztus zaļumus, sakapātus ķiplociņus un krējumu. Uzlej bošču un katrs pēc garšas pievieno eiķi vai citronskābi.

    Labu apetīti!
    Šķīvi liek gaļu, malki sagrieztus zaļumus, sakapātus ķiploci...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiploku ziedu pesto

Ķiploku ziedu pesto

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas