Sākums > Receptes > Konservējumi

Āboli savā sulā ar cidonijām

2005. gada 23. oktobris
Foto: Sandra Balode
Pagatavošana
1 min
1. ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
2. cidonijas ari sagriež šķēlītēs.
3. traukā kārto kārtās cukuru, ābolus un cidonijas. Pārsegtu trauku novieto vēsā vietā, lai atsulojas. Aptuveni uz 12 stundām(var arī ilgāk).
4. Tad ābolus izņem no sīrupa un cieši sapilda burkās. Sīrupu izkās caur smalku sietu, uzvāra un karstu pārlej āboliem. Uzliek vāčiņu un karsē-85C temperatūrā, 0,5L burku 15 min. un 1L burku- 20 min.
5. Ziemā garšo kā svaigi āboli, ļoti aromātiksi un lieliska piedeva kūkām.
Uz augšu