Sākums > Receptes > Deserti

Ātrs un lēts kēkss

2005. gada 23. oktobris
Foto: Marlēne....
Pagatavošana
45 min
1. Atdala olas baltumus no dzeltenumiem un saputo vispirms baltumu līdz tas ir diezgan stingrās putās. Pievieno cukuru un olas dzeltenumu saputo vēlreiz (~3 min)
2. olu masai pievieno miltus un samaisa (nedrīkst būt kunkuļi)
3. masi uzber sodu un pārlej pāri etiķi, pagaida kapēr tas sašūmējas un tad kārtīgi samaisa visu masu (~5min)
4. Liek cepties 200 grādu temp. (~25-30 min)
5. Ir iespējamas variācijas dažādiem pildījumiem. Piem.- ābolu pildījumam (sarīvē ābolus pārkaisa tos ar cukuru un kanēli, tad gan kēks jācep ~40 min)
6. iespējams arī pildīt ar krējumu samaisītu kakao un cukuru
7. Var likt jebko kas atrodams mājās un garšo- kautvai ievārījumu!
Uz augšu