Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu pīrāgs amerikāņu gaumē

2005. gada 20. oktobris
Foto: Anna Ancāne
Pagatavošana
1 min
1. Sākumā sagatavo mīklu, jo tā pirms cepšanas vismaz stundu jātur ledusskapī. Tātad: izsijā miltus ar sāli un cukuru. Ar nazi miltos iekapā cūku taukus un sviestu. Pievieno pa 1-2 ēd/k auksta ūdens līdz pievienots viss daudzums, mīca līdz izvaidojas viendabīga masa. Tad mīklu sadala divās daļās, ietin cepampapīrā un liek ledusskapī.
2. Pa to laiku, kemēr mīkla ledusskapī, nomizo ābolus, sagriež plānās šķēlītēs un aplej ar ūdeni, kas sajaukts ar citronu sulu, lai tie nekļūtu brūni. Pēc kāda brīža ābolus nosusina un sajauc ar cukuru un garšvielām.
3. No ledusskapja izņem vienu daļu mīklas, uz miltiem apbērtas virsmas izrullē, ieklāj apaļā pannā, kurā ielikts cepamais papīrs (no pīrāga mēdz iztecēt ppildījums, kurš tad piecapas pie pannas, tapēc labāk likt cepamo papīru). Mīklai atloka maliņas, lieko apgriež.
4. Iepida ābolus, tad izņem otru daļu mīklas, izrullē to un sagriež strēmelītēs, kuras kārto krusteniski pāri āboliem un cieši saspiež maliņas. Virsu nosmērē ar pienu un apber ar cukuru.
5. Liek cepties 175 grādos uz 30 - 40 min.
6. Pasniedz siltu ar saldējumu!
Uz augšu