Meduskūka ar dzērveņu ievārijumu un valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 200 gr. sviests
  • 200 gr. cukurs
  • 2 ēd.kar. medus
  • 2 olas
  • 600 gr. milti
  • 1 tējkar. soda
  • 200 gr. valrieksti (dekoram)
  • Krems
  • 300 gr. dzērvenes + 200 gr. cukurs
  • (var arī izmantot jav gatavu dzērveņu ievārijumu)
  • 500 gr. saldo krējumu
  • 1 pac. želantīns
  • 1 pac. vanil
  • Cukurs pēc garšas 100-150 gr
  • Citus riekstus nav ieteicams izmantot, jo zūd tortei īpašā garša

Pagatavošana

60 min.
  1. ūdens peldē silda sviestu + cukurs + medus+ olas + soda, paralēli visu laiku maisīt līdz parādās viendabīga gaisīga masa, ņem nost no ūdens peldes un pievieno miltus, iemīca mīklu, ļauj mīklai 20 min. atpūsties lai uzbriest.
  2. tad sadalīt mīklu 4 vienādās daļās un izcep 4 plāksnes. cep 220 grādos.
  3. atdzesē.
  4. krems!
  5. saputo saldo krējumu, pievieno želantīnu (kas iepriekš tika sagatavots, (uzbriedināts un vēlāk izkausēts))un beigās pievieno vanilīnu!
  6. dzērvenes samalt un sajaukt ar cukuru.maisīt līdz izšķīst cukurs.
  7. tad tori liek kārtās, viena kārta dzērveņu, tad saputots saldais krējums, tad atkal dzērvenes un virsējo kārtu ar saputoto saldo krējumu, torti pārber ar valriekstiem.
  8. pirms pasniegt galdā tortei vēlams pastāvēt 2-4 stundas, lai sasūcās!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi