Saldējums

Sastāvdaļas

  • 3 – 4 olas 1 tējkarote kakao 2 tējk saldinātājs 3 tējk želatīns 1 ēdamkarote iebiezināta piena 500g piena 200g krējuma Vanilīns (pēc garšas)

Pagatavošana

30 min.
  1. Dzeltenumu saputo ar saldinātājiem, atšķaida ar pienu un krējumu, pievieno kakao, uzkarsē līdz 80 grādu temp. Pievieno izmērcētu želatīnu.. dzesē līdz 50 grādiem, pievieno iebiezinātu pienu, pieber vaniļas cukuru, pieliek saputotus olu baltumus. Liek saldējamā traukā un saldē (kādreiz tādus ražoja „straume”), tagad nezinu vai tādi ir. Ja saldējamā trauka nav, liek jebkurā traukā ko var ielikt saldētavā un ik pa laiciņam apmaisa, līdz saldējums ir sasalis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi