Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu torte "saldais pārītis"

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Rīsus noskalo, pievieno 2 gl. ūdens un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
2. Pusi no izvārītiem rīsiem ieliek lielā bļodā.
3. 100 ml karstā ūdens izkausē nerafinēto dzelteno un brūno cukuru.
4. Trauku (apaļu vai četrkantīgu) ieziež ar augu eļļu.
5. Liek rīsu un cukuru masu traukā, izlīdzina un saplacina.
6. Atlikušos izvārītos rīsus samaisa ar 100 ml karstā ūdenī izkausētu balto rafinēto cukuru.
7. Liek virsū pirmajai kārtai.
8. Ļauj atdzist 1 stundu istabas temperatūrai, tad griež gabaliņos.
9. *** Rotā ar medū mērcētiem žāvētiem augļiem.
Uz augšu