Rīsu torte "saldais pārītis"

Sastāvdaļas

  • 600 g rīsu (ar paugstinātu lipekļa saturu)
  • 100 g rafinētā smalkā cukura
  • 100 g nerafinētā dzeltenā cukura
  • 2 ēd.k. nerafinētā tumši brūnā cukura
  • 50 g žāvētu augļu dekorēšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Rīsus noskalo, pievieno 2 gl. ūdens un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
  2. Pusi no izvārītiem rīsiem ieliek lielā bļodā.
  3. 100 ml karstā ūdens izkausē nerafinēto dzelteno un brūno cukuru.
  4. Trauku (apaļu vai četrkantīgu) ieziež ar augu eļļu.
  5. Liek rīsu un cukuru masu traukā, izlīdzina un saplacina.
  6. Atlikušos izvārītos rīsus samaisa ar 100 ml karstā ūdenī izkausētu balto rafinēto cukuru.
  7. Liek virsū pirmajai kārtai.
  8. Ļauj atdzist 1 stundu istabas temperatūrai, tad griež gabaliņos.
  9. *** Rotā ar medū mērcētiem žāvētiem augļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi