Kārtiņu torte

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu gatavo no minētajām sastāvdaļām.
2. Uz siltas pannas, izmantojot kulinārijas plēvi, izveltnē ļoti plānas mīklas plāksnes.
3. Veido apaļu formu.
4. Cep gaiši dzeltenu.
5. Kamēr cepās viena plāksne, uz citas pannas veltnē nākamo.
6. Izcep visu mīklu.
7. Iznāk 12-15 gabali.
8. Katlā vāra 4 l piena, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.
9. Bļodiņā sajauc miltus ar 400 g cukura.
10. Citā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus ar 200 g cukura.
11. Miltu un cukura maisījumu iejauc puslitrā auksta piena.
12. Kad katlā piens uzvārījies, lēnām maisot tajā lej miltu un olu maisījumu.
13. Kad tas sāk vārīties, ņem nost no uguns un pievieno vaniļas cukuru.
14. Atdzesē.
15. Formā ieklāj plēvi un kārto izceptās plāksnes, pārziežot katru ar krēmu.
16. Liek ledusskapī uz divām dienām ievilkties.
17. Tad pārvieto uz tīra palikņa.
18. Rotā ar putukrējumu un augļiem.
Uz augšu