Sākums > Receptes > Deserti

Senpoļu kartupeļu torte

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Iepriekšējā dienā izvāra kartupeļus ar visu mizu, ne pārāk mīkstu.
2. Atdzesē, nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, precīzi nosver 400 g.
3. 12 olu dzeltenumus saputo ar cukuru.
4. Līdz cukurs izkusis un masa kļuvusi gaišāka.
5. Tad pakāpeniski pievieno sarīvētos kartupeļus.
6. Rūpīgi maisot, pieliek mandeļu pārslas, perīvē citrona miziņu, pielej izpiestu citronu sulu.
7. Lēnām un pa daļām iecilā stingrās putās sakultus olu baltumus.
8. Formu ar noņemamām malām bagātīgi iesmērē ae eļļu vai sviestu.
9. Ielej mīklu.
10. Liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 200 C apmēram 40 minūtes.
11. *** Torti var pasniegt kā karsto desertu ar vaniļas, dzērveņu vai apelsīnu mērci.
12. Atdzesētu biskvītu rotā ar glazūru, šokolādes masu un augļiem, krēmu utt.
13. P.S. Ja vēlamies īpaši garšīgu torti, biskvītu pārgriež uz pusēm un vidū liek kādu pildījumu.
14. Tortes virsu un malas apber ar mandeļu pārslām, rotā ar dzērvenēm un šokolādi.
Uz augšu