Manna buberts ar dzērveņu mērci

4 1

Sastāvdaļas

  • Bubertam:
  • 30 g mannas
  • 140 g piena
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 ola
  • Sāls
  • Vanilīncukurs
  • Citrona miziņa
  • Mērcei:
  • 100 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. kartupeļu miltu

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavo bubertu. Uzvāra pienu, maisot ieber mannu un sāli, tad masu uzbriedina.
  2. Olas dzeltenumu ar garšvielām un cukuru saputo un pakāpeniski pievieno karsti biezputrai.
  3. Mazliet padzisušā biezputrā iecilā stingrās putās saputotu olas baltumu.
  4. Gatavo mērci. Dzērvenes saspaida, pārlej ar ūdeni un uzvāra.
  5. Tad izkāš, šķidrumam pievieno cukuru un uzvāra.
  6. Tam pielej sajauktu kartupeļu cieti un uzvāra.
  7. Lej saldēdiena traukos, pārkaisa ar cukuru, atdzesē.
  8. Pirms pasniegšanas mērcē ieliek bubertu.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Kristiāna Dilāne 2016. gada 7. jūlijs 13:01
Bērnības garša! :)
MAija 2013. gada 7. decembris 14:23
Super!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti